10 motive să jucăm BoardGames!

Dacă vreodată ați crezut că jocurile sunt o pierdere de vreme și motiv pentru mustrări de conștiiță, acum puteți să respirați liniștiți.
Am adunat 10 motive pentru care e folositor și benefic să jucăm BoardGames:

1. Ne fac să ne simțim bine
Un efect secundar al jocurilor de masă (BoardGames) este râsul. Râzând producem endorfine care ne fac să ne simțim fericiți și ne reduc nivelul de stres. Când râdem împreună ne conectăm și ne dezvoltăm empatia, compasiunea și încrederea unii în alții.
2. Petrecem timp împreună
Jucând jocuri cu alți oamnei ne construim abilități de negociere, colaborare și învățare și în același timp dezvoltăm relații și socializăm.
3. Dezvoltă memoria și abilități cognitive
Când jucăm Boardgames practicăm abilități cognitive esențiale, cum ar fi: rezolvarea problemelor, construirea de strategii complexe și exersarea memoriei.
4. Reduc riscurile pentru boli mintale
Există o corelație între jocurile și activitățile care antrenează creierul în acest fel și scăderea riscul de declin cognitiv (jucând jocuri de tip Boardgames ne protejăm bătrânețea de demență și Alzheimer).
5. Scad tensiunea arterială
Râsul și endorfinele ne ajută să ne relaxăm și ne reglează tensiunea arterială (protejându-ne de boli arteriale, boli de inima și accidente vasculare).
6. Reduc stresul
Jocurile sunt o modalitate ideală pentru a ne relaxa, deconecta de problemele cotidiene și a reduce stresul.
7. Ajută sistemul imunitar
Cercetările au aratat ca negativitatea, depresia și stresul pot reduce capacitatea de a lupta împotriva bolii. Sentimentele și gândurile pozitive, râsul și bucuria, previn aceste efecte prin eliberarea unor substanțe chimice care luptă împotriva stresului și stimulează sistemul imunitar.
8. Favorizează dezvoltarea armonioasă a copilului
Jocurile au un rol foarte important în sănătatea cognitivă, emoțională și fizică a copilului. Jucatul de boardgames dezvoltă: abilități logice și de raționament, gândirea critică și gândirea spațială, abilități de comunicare verbală și, prin dezvoltarea abilităților de atenție crește capacitatea de a se concentra pe perioade mai lungi de timp.
9. Accelerează procesele cognitive
Un studiu al Universității din Toronto a evaluat capacitatea de a căuta și găsi un obiect pe două grupuri; rezultatele lor au aratat ca participantii la studiu care jucau în mod regulat jocuri au fost mult mai rapizi și eficienți.
10. Sunt terapeutice
Jucatul de boardgames necesită utilizarea abilităților motorii fine pentru a ridica sau muta piese, acțiuni care țin atât de coordonare și dexteritate. Practica regulată duce la dezvoltarea acestor competențe de bază în mod plăcut și motivant, ceea ce este important pentru copii în dezvoltarea lor normală, pentru persoane cu dizabilități, în vârstă și cele care se recuperează din accidente. De asemenea, sunt folosite cu succes în terapii pe probleme de comportament și relaționare.
Așa că, nu uitați să vă jucați măcar o data pe săptămână pentru a vă reduce stresul, crește imunitatea, pentru a antrena și a vă ține creierul în formă și nu în ultimul rând pentru a vă crește starea de bine și distra! 

Leave a Reply